Scoabe lemn

Scoabele si cuiele au fiecare punctele forte si punctele lor slabe. Desi par ca sunt  similare, se descurca bine in diferite tipuri de sarcini si, in timp ce exista o oarecare suprapunere intre cele doua, cantitatea de munca suplimentara necesara pentru aceeasi sarcina difera mult.

Scoabe lemn - avantaje

Pentru scoabe lemn se folosesc capsatoare speciale. Un capsator este un dispozitiv care este utilizat pentru impingerea scoabei in lemn. Exista mai multe tipuri de astfel de masini, care se refera la tipul de scoabe pe care aparatul le foloseste. Scoabele pentru lemn au diferite dimensiuni, dar au o forma consistenta care defineste linia. Partea superioara a scoabei sau „coroana” este ingusta si are picioare lungi in raport cu capsele pe care le folosesti pentru hartie.

Deoarece acest instrument utilizeaza scoabe in loc de cuie, are o gama larga de utilizari potentiale. Sunt minunate pentru a lucra cu tapiterie, unde sunt folosite ca sa tina tesaturile stranse de cadru. Cu toate acestea, sunt unelte electrice si le poti folosi pentru si o munca mai grea. Sunt bune pentru prinderea in scoabe s usilor si ferestrelor si pot fi, de asemenea, folosite pentru a atasa ornamente decorative la dulapuri.

In comparatie cu un cui de dimensiuni similare, scoabele au o putere de ficare mai buna

In general, aparatele pentru scoabe sunt foarte bune pentru tapiterie, dar sunt de asemenea bune pentru fixarea lemnului, mai ales daca zona este acoperita si nu ramane vizibila.

In general, veti folosi cuiele pentru o aplicatie mai delicata decat cea pentru care ai folosit un capsator pentru scoabe. Cuiele lasa mai putine urme si sunt mai usor de folosit pe elementele de lemn care raman vizibile, dar nu ofera aceeasi fixare optima ca si scoabele.

Cuiele sunt bune pentru situatiile in care nu vrei sa folosesti chit lemn, deoarece gaura pe care o lasa este foarte mica, datorita latimii inguste si a capului mic.

Cu toate acestea, cuiele nu ofera aceeasi rezistenta. Cuiele pentru lemn sunt unele dintre cele mai mici tipuri de cuie si nu sunt concepute pentru a tine multa greutate.