Scoabe acoperis

Zonele de imbinare ale acoperisului trebuie sa fie foarte bine prinse astfel incat acesta sa fie etans. Scoabele pentru acoperis sunt cea mai buna varianta in acest sens. Recomandam cumpararea scoabelor in functie de tipul de acoperis. Daca nu stii ce scoabe sa cumperi ne poti intreba iar specialistii nostri vor fi mereu aici sa explice modul optim de a cumpara scoabe acoperis.

Scoabe acoperis - sfaturi utile

Scoabele de lungimea corespunzatoare ar trebui sa patrunda pana la trei sferturi de centimetru in  lemnul acoperisului.

Fiecare model de sindrila are cerinte specifice pentru scoabe, tiparit pe fiecare invelis de sindrila. Aceste orientari trebuie respectate pentru a respecta codurile de constructie si pentru a asigura nivelurile de performanta prevazute

Toate scoabele trebuie conduse fie cu mana (cu ajutorul unui ciocan), fie cu un dispozitiv special reglat corespunzator. Reglarea necorespunzatoare a unui astfel de dispozitiv poate duce la scoabe suprainaltate sau subdivizate, ceea ce poate provoca coroziunea scoabelor, erori de etansare, tablite ridicate sau chiar detasarea acoperisului.

Trebuie sa fie reparata imediat o scoaba care este introdusa incorect intr-o zona critica. Scoabele trebuie sa se prinda bine de elementele de acopris. Scoabele care nu se prind bine trebuie eliminate imediat. Scoabele nu se introduc de 2 ori in acelasi loc. Daca aceasta tehnica nu este posibila, se va inlocui complet elementul in care a fost deja facuta perforatia.

Amplasarea scoabelor este de cea mai mare importanta atunci cand instalati un acoperis nou sau il renovati pe cel vechi. Scoabele  nu trebuie asezate niciodata acolo unde vor fi expuse vizibil.

Verifica intotdeauna daca exista cerinte specifice de pozitionare a scoabelor pe instructiunile de instalare pentru fiecare tip de sindrila.

Ai grija sa nu introduci scoabele in noduri, fisuri sau spatii dintre elementele constructive. Fiecare scoaba trebuie sa stea prinsa bine de sindrila, fara a se rupe sau a taia in zona de prindere.