Scoabe

Pentru un acoperis durabil, ai nevoie de cele mai bune scoabe. Una dintre componentele cheie ale rezistentei la vant a acoperisului este  reprezentata de elementele de fixare care tin acoperisul fix.

Eficienta elementelor de fixare depinde de:

  • tipul de fixare;
  • instalarea corecta a dispozitivului de fixare;
  • amplasarea elementelor de fixare;
  • puterea de retinere a substratului.

Confirmarea fixarii corespunzatoare ar necesita ruperea legaturilor tuturor benzilor adezive pentru a examina toate elementele de fixare si nu veti face acest lucru. Pentru zona asfaltica, banda adeziva este cea mai importanta componenta in rezistenta la deteriorare.

Scoabe - sfaturi utile

Daca rupeti legaturile a cateva benzi adezive pentru a verifica un numar reprezentativ de zone, raportul  ar trebui sa precizeze ca ati inspectat doar un numar reprezentativ de elemente de fixare.

Tipul de dispozitiv de fixare utilizat pentru a fixa acoperisul este deosebit de important in rezistenta la vant. Elementele de fixare pentru zona de imbinare la acoperisurile asfaltice trebuie sa fie cuie pentru acoperis sau scoabe. O scoaba este cea care tine elementele pe loc.

Cele mai multe acoperisuri prinse cu scoabe rezista foarte bine la actiunea vantului. Atat cuiele cat si scoabele au o rezistenta suficienta pentru a rezista la presiunile puse de vant pe acoperis, atata timp cat sunt bine montate. Daca scoabele sunt instalate corect, acestea ofera aproape aceeasi rezistenta la vant ca si cuiele.

Pentru a mentine corect fixat acoperisul, trebuie instalate scoabe cu coroanele aliniate cu axa lunga a zonei de coama. Intrucat un instalator foloseste un pistol cu ​​capse alimentat cu aer, tendinta sa naturala este sa-si roteasca corpul.

Cu exceptia cazului in care, de asemenea, isi roteste incheietura in acelasi timp, orientarea coroanelor va reflecta aceasta rotatie.

Latimea minima a scoabei este de 15/16 inci. Acoperisul instalat corespunzator va rezista, de obicei, la viteze ale vantului de pana la 60 de mile pe ora. Imbunatatirea sistemului de fixare necesita re-fixarea sindrilelor cu cuie pentru acoperis. Este posibil ca zona de coama sa fie sigilata manual, intrucat legatura adeziva poate sa nu se inchida in mod corespunzator.

Fixarea din nou poate fi dificila sau imposibila. Benzile adezive trebuie rupte pe toate zona  afectata, trebuie sa fie fixate din nou, iar apoi toate imbiarile trebuie sa fie sigilate manual. Acoperisul  poate fi deteriorat iremediabil sau nu exista posibilitatea de a nu se etansa corect.