Producator scoabe

Structura de rezistenta a acoperisului este unul dintre cele mai importante elemente ale unei case. Pentru a nu face greseli in alegerea materialelor de constructie, trebuie sa stii ce rol are fiecare grinda, fiecare caprior si surub care intra in constructia acestuia. Odata ce ai decis sa montezi tigal pe acoperi sau tabla, este recomandat sa te informezi mai intai cu privire la elementele componente ale structurii de rezistenta si sa iti faci o idee despre modul in care trebuie sa fie construit acoperisul. Dupa ce cunosti deja toate detaliile va trebui doar sa alegi criteriile care sa te ajute sa alegi cea mai potrivita tigal pentru invelirea acoperisului.

Producator scoabe - cum se aleg elementele de acoperis

Cele mai comune tipuri de acoperis sunt cele inclinate si cele terasa. Cele inclinate sunt singurele care permit amplasarea tiglelor si sunt de mai multe tipuri tinand cont de numarul de ape si de cat de complex este proiectul.

Pentru a monta corect acoperisul ai nevoie de scoabe. Alegerea materialului din care este facuta tigal este legata de structura de rezistenta a acoperisului, insa fara scoabele potrivite nu vei putea prinde tabla bine caz in care exista riscul ca aceasta sa se desprinda si sa genereze daune cladirii.

Sarpanta trebuie sa suporte o presiune mare, care este echivalentul a doua autoturisme care ar sta pe acoperis. Sarpanta poate fi facuta din lemn uscat, beton sau metal, desi ultimele cazuri sunt mai are.

Grinzile pot sa fie din lemn, dar tinand cont de proiect si de tipul de constructie pot fi facute din metal sau din beton. Grinzile se vor monta orizontal si sunt principalul element de rezistenta de pe acoperis. Trebuie sa fie indeajuns de solide pentru a sustine capriorii si tiglele, dar si celelalte elemente care formeaza acoperisul.

Coama este o grinda care marcheaza creasta acoperisului si in care se vor prinde capriorii. Tinand cont de complexitate o cladire poate sa aiba o singura coama sau mai multe.

Penele sunt primele elemente ale unui acoperis cu saprana care se monteaza. Sunt fabricate din lemn si se prind pe structura cu ajutorul unor elemente metalice care raman afara din momentul constructiei. Pot fi fixate si cu tije filetate.

Astereala este o captuseala de scanduri care sta pe capriori si are rolul principal de a intari structura sarpantei si de a o rigidiza.

La toate acestea se adauga scoabele, elemente foarte importante in prinderea corecta a tablei de structura, astfel incat aceasta sa isi mentina pozitia.